0 emner
Dalgas Avenue 4
8000 Arhus C
Sektion for Idræt, Aarhus Universitet
info@occlude.dk
Top Liste 10 Besten Online Casino Seiten in Deutschland 2022

Sportsudøver

Returner hurtigt til din sport eller forbedr din præstationsevne

Er du skadet, nyopereret eller har svært ved at øge din muskelmasse?

Okklusionstræning kan være et træningsalternativ for dig, der gerne vil hurtigt tilbage til din sport efter en skade eller operation, eller til dig som har svært at øge din muskelmasse med konventionel styrketræning.

Som skadet eller nyopererede atlet, skal okklusionstræning ses som et brobygningsværktøj mellem den lavintense- og højintense styrketræning. Endemålet med genoptræningen vil altid være at komme tilbage til den tunge styrketræning, da denne træningsform er mest effektiv til at øge din styrke og præstation. Efter en operation eller skade, vil der ofte være en lang periode, hvor styrketræning (særlig tung styrketræning) ikke kan udføres. I okklusionstræning arbejdes der både ubelastet (f.eks. hvis den skadede kropsdel ikke må bevæges) eller med lav belastning, hvilket giver dig som atlet mulighed for at starte din genoptræning allerede i den immobiliserede fase eller i den tidlige post-operative fase.

Forskning har vist at træning med lav ydre belastning (< 30 % af 1 maksimal gentagelse) under okklusion, er ligeså effektiv til at øge muskelmassen som traditionel tung styrketræning (> 60 % af 1 maksimal gentagelse). Tidlig genoptræning vil optimere beskyttelsen af muskelmassen og dermed den fysiske funktion i genoptræningfasen og det kan forkorte tiden til du kan returnere til sport.

Hør hvordan Sara Slott brugte okklusionstræning i sin accelererede genoptræning, da hun blev skadet 5 uger før hun skulle forsvare sit europamesterskab.

Øg muskelmassen og løft din præstationsevne til det næste niveau

I mange sportsgrene er et højt styrkeniveau og en stor muskelmasse afgørende for præstationsevnen. For atleten der har svært ved at øge muskelmasse, kan okklusionstræning bruges som det man populært kalder en ”finisher”. En ”finisher” er, som det oversættes til dansk, en afslutter på den tunge styrketræning – Den ligger altså til sidst i styrketræningspasset. Her anvendes okklusionstræning som et boost til hypertrofi (forøget muskelmasse). Det er vigtigt at du ikke erstatter din tunge styrketræning med okklusionstræning. Tung styrketræning er okklusionstræning overlegen på styrkeadaptationer (når man sammenligner de to hver for sig), og okklusionstræning bruges derfor i udgangspunktet kun som et supplerende træningsstimuli. Denne tilgang til forøget muskelmasse og styrke er dokumenteret i flere videnskabelige studier.
Okklusionstræning kan også anvendes i perioder med reduceret mulighed for tung styrketræning, f.eks. hvis du har mange rejsedage, eller som en deload-træning i perioder hvor anden idrætsspecifik træning, kampe eller konkurrence fylder meget i dit program. I Occlude har vi mange års erfaring med træning af atleter på højeste niveau, og besvarer meget gerne faglige spørgsmål til din træning.

Hør hvordan professionel håndboldspiller Mathias Smed bruger Occlude i sin fysiske træning.

Har du brug for hjælp til din genoptræning?

Tilmeld nyhedsbrev