0 emner
Dalgas Avenue 4
8000 Arhus C
Sektion for Idræt, Aarhus Universitet
info@occlude.dk
Top Liste 10 Besten Online Casino Seiten in Deutschland 2022

Fysioterapeut

Tilbyd en evidensbaseret behandlingsmetode til dine klienter og patienter.

Hvad gør I med jeres patienter i rehabiliteringen, når patienten ikke tåler tung styrketræning?

Okklusionsbaseret lav intens styrketræning er et effektivt (genop)-træningsværktøj til dine patienter, der ikke tåler træning under høj mekanisk belastning.

Du genkender sikkert scenariet. Du arbejder med en patient eller klient, som på grund af smerter eller en skade, kun kan træne meget lavintenst. Du ved også, at de relativt få gentagelser som patienter udfører, ikke er et tilstrækkeligt træningsstimuli. Træning til nær- eller totalt udmattelse er afgørende for, at dine patienter opnår et effektivt træningsrespons, og okklusionstræningen sikrer, at i hurtigt når dertil.

Når lavintens styrketræning kombineres med okklusion, vil muskulaturen udtrættes hurtigere hos dine patienter end under et tilsvarende arbejde uden okklusion. Den utilstrækkelige iltforsyning betyder at kroppen må kompensere, og i højere grad betale for arbejdet med anaerobe energiomsætningsprocessor. Det accelererer graden af udmattelse markant og dine patienter vil hurtigere udtrættes til et punkt, hvor effekten af træningen, målt på stigning i muskelmasse, er maksimal.

Forskning viser at træning med lav ydre belastning (< 30 % af 1 maksimal gentagelse) under okklusion, er ligeså effektiv til at øge muskelmassen som traditionel tung styrketræning (> 60 % af 1 maksimal gentagelse).

Hør hvordan Idrætsfysioterapeut Kathja Rasmussen anvender okklusionstræning i sit arbejde

Ønsker du som fysioterapeut at forhandle Occludes produkter?

Okklusionstræning er et brobygningsværktøj

Okklusionstræning skal ses som et brobygningsværktøj i rehabiliteringen af patienter, hvis langsigtede mål er at komme tilbage til den tunge styrketræning (> 60% af 1 maximal gentagelse), eller som et permanent træningsalternativ for de patienter der er kronisk kontraindicerede til den tunge styrketræning. Okklusionstræning er ofte udført som styrketræningsøvelser, men kan med godt effekt også kombineres med gang- og /eller cykelarbejde, f.eks. i genoptræningsperioder. De øvelser du vælger til din patient, er dikteret af den intensitet som patienten kan tolerere. Okklusionen accelererer udmattelsen og dermed effekten.

Selvom okklusionstræning fortsat er et nyt redskab for mange fysioterapeuter og sundhedsfagligt personale i den professionelle rehabilitering, så er forskningen i okklusionstræning mangeårig og effekten er veldokumenteret.

Okklusionstræning er ikke skadeligt eller farligt for den raske patient, så længe det; introduceres gradvist, anvendes i henhold til officielle guidelines, og den enkelte patient screenes for kontraindikationer. Okklusionstræning giver dig som behandler mulighed for at spare tid, og samtidig opnå gode resultater sammen med dine patienter.

Du kan læse mere om de enkelte patientgrupper og kontraindikationer til okklusionstræning i vores Knowledge Lab, ved at læse vejledninger og guides der følger med vores udstyr, eller skriv direkte med en ekspert.

Tilmeld nyhedsbrev